responsive-webdesign

Responsive Webdesign

Ο ανταποκρίσιμος σχεδιασμός (responsive design) είναι η διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής ιστοσελίδων που προσαρμόζεται δυναμικά σε κάθε διάσταση και προσανατολισμό οθόνης, με σκοπό την καλύτερη δυνατή πλοήγηση των χρηστών. Τα κείμενα, οι εικόνες και τα γραφικά στοιχεία που επιλέγονται βασίζονται στις αρχές του ανταποκρίσιμου σχεδιασμού. Πιο απλά εξασφαλίζει τη σωστή προβολή του site σε όλες τις συσκευές: desktop, laptop, tablet & mobile.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να έχετε responsive ιστοσελίδες. Ένας από τους βασικούς λόγους είναι η ραγδαία αύξηση της χρήσης κινητών συσκευών. Είναι αναγκαία λοιπόν πλέον, η κατασκευή μιας ιστοσελίδας ή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος που να λειτουργεί σωστά σε όλου του τύπου συσκευές με προτεραιότητα στα κινητά.

Ένας άλλος λόγος είναι η ποιοτική εμπειρία των πελατών σας. Καθώς ο επισκέπτης της ιστοσελίδας δεν χρειάζεται να κάνει συνεχώς μεγέθυνση για να διαβάζει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, του προσφέρεται ένα πιο ευχάριστο, καλαίσθητο και γρήγορο περιβάλλον για να την εξερευνήσει. Με το responsive design εξασφαλίζετε την ευκολία της πλοήγησης και της ανάγνωσης των ιστοσελίδων σας, βελτιώνοντας σημαντικά την εμπειρία του πελάτη σας, από όποια συσκευή και αν χρησιμοποιεί.

Η Google έχει ανακοινώσει επίσημα ότι ο ανταποκρίσιμος σχεδιασμός ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων επηρεάζει την κατάταξη τους στα αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι με την επιλογή του responsive design θα έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να ανακαλύψουν οι χρήστες τη σελίδα σας.

Το Responsive Web Design βελτιώνει την εμπειρία του χρήστη με αποτέλεσμα να του δημιουργεί ικανοποίηση χτίζοντας εμπιστοσύνη η οποία τελικά δημιουργεί πωλήσεις. Δίνει την μέγιστη απόδοση καθώς όλες οι πληροφορίες μπορούν να προσαρμόζονται σε όλες τις οθόνες ανεξάρτητα από το μέγεθος και την αναλογία τους ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να ολοκληρώσει την αγορά του με μεγάλη ευκολία.