ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ & ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ
_________________________

Συνυπάρχουν ή λειτουργούν ανεξάρτητα;
Η δύναμη της εικόνας είναι τεράστια και γι΄αυτό πολλές φορές οι έννοιες ενός γραφιστικού και ενός δημιουργικού γραφιστικού μπλέκονται καθώς και οι δύο αναφέρονται στον σχεδιασμό και την εξέλιξή της. Όλα αυτά συμβαίνουν λόγω και της έκρηξης του digital κόσμου. Και οι δύο υπηρεσίες μπορούν να προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις, να δημιουργήσουν συναισθήματα, να πετύχουν κάθε σκοπό στρατηγικής marketing. Ένας διαχωρισμός, όμως, μεταξύ τους μπορεί να βοηθήσει, ώστε να πετύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα πιο εύκολα, γρήγορα αλλά και πιο οικονομικά!

Αφήστε τη φαντασία σας να ταξιδέψει...
Το δημιουργικό design δεν είναι απλά μια εκτελεστική διαδικασία. Απαιτεί φαντασία, έμπνευση, μια πιο καλλιτεχνική ματιά, τη σύλληψη μιας μοναδικής και πρωτότυπης ιδέας, γιατί όπως λέμε και στην Artmaker: “Everything begins with an idea”. Το να χτίζει κανείς από την αρχή την οπτική επικοινωνία προϋποθέτει εξαιρετικές ικανότητες και σίγουρα ταλέντο και εξάσκηση. Πρόκειται για ένα κομμάτι καθαρά πρακτικό και εξαιρετικά χρήσιμο, ώστε να δημιουργηθεί η τελική εικόνα. Απαιτεί γνώσεις για να το κάνει κάποιος καλά και, το σημαντικότερο, γρήγορα!

Τα βασικά όπλα της γραφιστικής είναι το πληκτρολόγιο, το λογισμικό και το ποντίκι.
Μπορεί σε κάποιους να μην ακούγεται τόσο εντυπωσιακό αλλά χρειάζεται χρόνο, συγκέντρωση, αφοσίωση και πολλή αγάπη για να ένα άψογο αποτέλεσμα!

Επομένως, ποια είναι η διαφορά τους;
Ένας γραφίστας δεν είναι πάντα δημιουργικός, όπως και το να είναι κάποιος δημιουργικός δε σημαίνει πως γνωρίζει τα πάντα γύρω από τη γραφιστική όπως τη σωστή χρήση των εργαλείων ή το τελευταίο αναβαθμισμένο λογισμικό. Μπορεί κάποιος να έχει απίστευτες ικανότητες στο graphic design αλλά να στερείται πρωτότυπων, "out of the box" ιδεών.

eshop

Αποφασίστε ακριβώς τι θέλετε, πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία!
Ποιο ακριβώς είναι το αίτημά σας; Ποιος είναι ο σκοπός σας; Χρειάζεστε κάποιον να εκτελέσει απλά την ιδέα σας ή να διαμορφώσει ένα ήδη υπάρχον σχέδιό σας; Τότε ένας γραφίστας με βασικές γνώσεις μπορεί να εξυπηρετήσει τους σκοπούς σας. Αν όμως, στοχεύετε σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα όπου πίσω από αυτό θα υπάρχει μια ιστορία, ένα πρωτότυπο concept με μια artistic ματιά, τότε εκτός από το καθαρά τεχνικό κομμάτι πρέπει να συμπεριλάβετε τη δημιουργικότητα στο project σας. Έτσι, αυτά θα αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα στο κοινό που απευθύνεστε.

Και οι δύο υπηρεσίες είναι σημαντικές αλλά σε κάποια σημεία τα όριά τους είναι δυσδιάκριτα.

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας βοήθησε να τα ξεχωρίσετε και να αποφασίσετε τι θα αποδώσει καλύτερα για τους δικούς σας στόχους!